Inledning


Click on the right side were it says ''Google översätt'' you'll translate from swedish to english.

I vårt klassrum ser vi: bord, stolar, bänkar, bord och skåp. Låt oss gå ned i staden hus i olika storlekar, visar sedan full kommersiell drift en mängd olika varor och olika fordon jaga genom gatorna. I utkanten av staden ser vi blommor, full av olika frukter och grönsaker.

Om du nu frågar: Var kommer allt detta ifrån? Då kommer vi omedelbart ge ett svar som bord, stolar, bänkar och skåp gjord av några snickare. Husen är byggda av hantverkare, och skyltfönster är från köpmän. Fordon har kommit från olika fabriker, och växter redigerades av människor, trädgårdsmästare.

Då frågar: Vem är det som har gett en rad olika gräs och blommor i ängar och betesmarker! Vem planterade skogar i de många och varierade träd? Vem gav intryck av klara och kalla fjädrar?

Svaret är bara ett och det är att det är allvetande och allsmäktig Allah wa ta'ala, som skapade allt. Han gav oss liv och hälsa, sinne och styrka, och alla andra livsviktiga resurser, utan vilken av de kunde inte vi leva: vatten, luft, sol, olika växter och djur, mineraler och allt annat. På allt detta är vi tvungna att vara tacksamma mot kära Allah wa ta'ala.

Hur ska vi veta vem är vår Skapare, Allah wa ta'ala, och hur ska vi arbeta och beter oss som riktiga troende, hur ska Han vara nöjd med oss? Då måste vi lära oss om vår tro.

Vår religionen heter islam. Det är tron att Allah wa ta'ala uppenbarad genom Muhammed wa Aley wa Sallam. Vi har fått tron. Därför är vi muslimer och den muslimska troende.

Islamiska förtroende, betyder fred och kärlek, tro och bekänna all sanning för Allah wa ta'ala och för hans profeten Muhammad wa aley wa salam, skrivet i Koranen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0